Telefontid 18.00-20.00 · 0760-22 28 94

Hur mitt målande tar form

Utan att låta alldeles för flummig så har jag ingen direkt plan eller mål med mitt skapande. Jag gillar att skapa i nuet och improvisera fram målningarna. Det kan bero på min bakgrund som musiker, där jag tycker att dom mest inspirerande gigen är när man hoppat in i ett band utan att ha repat något innan, det ger en härlig nerv, mest för mig själv. Det skönaste med det är nog att det inte finns några direkta krav att leva upp till, ingen prestationsångest helt enkelt.
Det är den enkla vägen att göra något kravlöst som är rätt befriande. Till skillnad om det är tex en krogshow som ska repas in exakt, då ställs det helt andra krav och det finns helt andra förväntningar på mig. Det kan skapa en viss hatkärlek till det man håller på med, fullt med prestationsångest, men tillfredsställelsen när jag har klarat det och är nöjd, den är enorm.
Nog med musikreferenser, men man kan säga att mina verk är som en jazzimprovisation utan att låta för högtrevande.

Jag ber inte om ursäkt för min konst, tvärtom tycker jag den är väldigt berikande och fri. Jag känner mig stark och stolt när jag ser mina alster inramade och upphängda på en vägg. Gött egotrippad!? jajjamen, ingen Jante här inte. Det är ingen idé att spendera någon tid med att undra om det är bra nog i andras ögon. Får jag dig som betraktare att känna någonting så är jag mätt och belåten.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.